Во најновиот број на Macedonian Social

Macedonian Social

Ивана Наскова

Чикаго беше љубов на прв поглед! Слушнав од многу луѓе за неговата убавина, но навистина зборови не ја опишуваат убавината на овој град! Прошетав и видов многу места и градови, но Чикаго е мојата прва љубов во Америка, а првата љубов не се заборава.
TulumbiMacedonian Dessert Tulumba

Тулумбите на Тета

Тулумбите како рецепт потекнуваат од Турција. Самиот збор значи пумпа, а подетално не успеавме да откриеме зошто. Но овде сме да ви го претставиме рецептот на нашата читателка Биле која е позната по превкусните “Тулумби на Тета” во Чикаго.

Како до подобар Имунитет ?

Имунитетот е способност на организмот да ги препознае туѓите тела кои го загрозуваат и да се заштити од нив. Под туѓи тела кои штетно делуваат на нашиот организам ги вбројуваме разните бактерии, вируси и паразити.

Патот до успехот со Павле Биков - Рафа

Среќен сум и горд на се што сум постигнал досега. Јас сум личност која сака да си поставува цели и се трудам да го остварам тоа што ме прави среќен. Верувајте во себе, бидете храбри и упорни да го остварите тоа што сте го замислиле.
San Francisco

Горјан Славески- Професионален Боксер

/
Горјан Славески по потекло од Скопје,…

,,Sip and paint ", кога уметноста и забавата добиваат ново име

/
Macedonian Social е секогаш во тек со убавите…

Животно осигурувње ДА или НЕ ?

/
Кога размислувате за осигурување,…

Welcome to Macedonian Social

Macedonian Social is a modern, urban and original multimedia project whose goal is to promote the Macedonian culture, tradition, and language in a unique way. Our mission is to inform about everything new, celebrate community achievements, and be everywhere where there is a story to tell. We do it locally…based in Chicago, but we think globally. We are focused on world promotion of Macedonians and Macedonian things that are worth seeing and hearing.

Macedonian Social is writing history and will be the pride of all present and future generations. If you wish to support Macedonian Social please contribute by using the button below. We appreciate your support.