Shore Club Чикаго- инспириран од најубавите плажи во светот

Преубавите градски плажи на езерото Мичиген полни со луѓе и преубавата панорама на нашиот град не примамија да ги посетиме и одблиску запознаеме летните локали. Поглед на плажа и езеро е првото нешто што ќе ви го комплетира чувството на тотално летно задоволство.

Воздишката ни застана на најпознатата плажа North Avenue Beach каде е лоциран ресторанот Shore Club, кој нуди исто искуство како и оние на најдобрите плажи на светот. 

Обожавателите на поглед кон езеро веќе трета година уживаат во концептот на ресторан кој е составен од три дела. Првиот дел е затворениот ресторан, вториот е дворот со кој располага самиот ресторан и третиот оазата каде се поставени лежалки и кабани. Ресторанот  е направен од стакло, што не преставува проблем да уживаш во погледот на плажата и водата додека си внатре, за време на бранч или вечера. Амбиентот дава чувство на комфорт, а експанзивниот концепт на отворено е единствениот во Чикаго. Дворот на Shore Club е со разнобојни графити кои даваат шмек  на летна авантура, додека третиот дел или Оазата е она што долго се бараше во Чикаго. Оазата располага со лежалки и кабани во песок, кој ако сакате да ги користите се бара резервација однапред. Овде се случуваат најлудите журки преку целиот ден.

Целиот ресторан е во летен стил, а инспирација се најпознатите плажи во светот. Менито е претежно медитеранска кујна, а коктелите се летни со необични декорации. Ресторанот е дизајниран на површина од 13000 метри квадратни од страна на MWorks архитекти, кој се специјализирани во станбена архитектура. Пред самиот ресторан освен плажата и езерото се простира и долгометражната патека за возење со велосипед  или трчање, што дава дополнително чувство на социјализација, раздвиженост и исклучување од модерното време.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *