Oxy третман за лице – Холивудски сјај на лицето

Стареењето започнува со недостаток на кислород. Тој не само што лечи туку и подмладува. Кислородот кој го дишеме од воздухот, го оддржува нашето тело и помага на кожата да биде чиста. Но во големите градови загадувањето, движењето во затворени и непроветрени простории, како и пушењето и стареењето,  допринесуваат до паѓање на нивото на кислород на кожата што доведува до појава на брчки. 

Зошто Oxy третманот е корисен?

-Помага за детоксикација на кожата

-Го забрзува развојот на новите клетки, со тоа што побрзо зарастува кожата со лузни кои се последица на акни и флеки.

– Произведува колаген, внесувањето на кислород и серуми на кожата допринесува до прозвод на колаген кој дава волумен и цврстина на кожата која ја изгубила еластичноста.

– Кислородот и серумот се благи и погодни за луѓе со осетлива кожа и за оние кои не се љубители на хемиските третмани. Овој третман е многу поволен за сите трудници.

– После самиот третман нема пецкање на кожата, ниту пак црвенило. Доколку имате потреба од шминка, слободно може да биде нанесена веднаш по третманот.

Oxу третманот е наменет за сите видови на кожа, особено за уморна, дехидрирана и кожа под стрес. Помага и ги ублажува подочниците, дејствува при неизедначен тен и пигментации, како и намалува длабоки и изразени брчки и линии.

Третманот започнува со пилинг на кожата, со кој се отстрануваат мртвите површински клетки. После тоа следува хидратација со серум и маска. Кожата кога е во оваа фаза на самиот третман се храни, омекнува и одмара. Следен чекор е кислородот. Со уредот со кислород се поминува лицето 2-3 пати. Третманот трае 30-60 минути и за забележливи и убави резултати се препорачува да се повтори тертманот 1-3 пати во рок на 15-30 дена. 

Бенефиции од  Oxу

-Сјај и хидратација на кожата

– Намалување на брчки, црти и избелување на флеки.

– Добро тонирана кожа

– Подобрување на кожата која што е многу изложена на сонце

– Подмладување и освежување на кожата

Летен изглед

Популарно со овој освежувачки третман за ова лето оди и минимална шминка за вечерните излегувања. Ние препорачуваме користење на следните производи за што по блескав изглед

– Бронзер

– Контура

– Хајлајтер

– Илуминатори за лице и тело

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *