Македонскиот филм ,,Исцелител” во Чикаго

Премиерно во киното ,,Landmark’s Century Center” во Чикаго, македонскиот филм Исцелител

Македонска Забава

Македонската забава во Чикаго, доказ дека ние сме народ кој дише и живее за убава песна и весела атмосфера.

ЏАМБО ВО ЧИКАГО

Светски а наш, Џамбо Агушев и неговиот оркестар маѓепсуваат со својата музика низ Америка

Патот до успехот

“Сум го искачил врвот, сум го допрел и дното, но секогаш сум бил и ќе останам човек’

Манастирот ,,Си Светии” во Лешани, Охрид.

Единствен храм во Македонија, посветен на сите светии