Entries by Jasna Velichkovska

Ивана Наскова

Чикаго беше љубов на прв поглед! Слушнав од многу луѓе за неговата убавина, но навистина зборови не ја опишуваат убавината на овој град! Прошетав и видов многу места и градови, но Чикаго е мојата прва љубов во Америка, а првата љубов не се заборава.

Тулумбите на Тета

Тулумбите како рецепт потекнуваат од Турција. Самиот збор значи пумпа, а подетално не
успеавме да откриеме зошто. Но овде сме да ви го претставиме рецептот на нашата
читателка Биле која е позната по превкусните “Тулумби на Тета” во Чикаго.

Како до подобар Имунитет ?

Имунитетот е способност на организмот да ги препознае туѓите тела кои го загрозуваат и да се заштити од нив. Под туѓи тела кои штетно делуваат на нашиот организам ги вбројуваме разните бактерии, вируси и паразити.

Патот до успехот со Павле Биков – Рафа

Среќен сум и горд на се што сум постигнал досега. Јас сум личност која сака да си поставува цели и се трудам да го остварам тоа што ме прави среќен. Верувајте во себе, бидете храбри и упорни да го остварите тоа што сте го замислиле.

Посетете го најголемиот rooftop во Америка, кој се наоѓа токму во Чикаго

Иако летото штотуку замина, тоа не значи дека забавата на отворено и коктелите завршија. Бидете секогаш расположени за нова авантура. На површина од околу 3300 метри квадратни пред неколку месеци се отвори најголемиот rooftop во Америка. И ни помалку ни повеќе туку во нашиот Чикаго. Со незаменливиот поглед на езерото Мичиген и магичната панорама на […]

Сан Франциско, град од кој застанува здивот на мал милион начини

Сместена на Пацифичкиот Океан, со идеална клима и природа, Калифорнија е држава која плени со својата убавина. Но еден факт е сигурен, каде и да одите, кои градови да ги посетите ќе бидете уверени дека секој град живее сам за себе и секој е различен од другиот. Секој крајбрежен град има своја вибрација, убавина и […]

Горјан Славески- Професионален Боксер

Горјан Славески по потекло од Скопје, со боксот почнува да се занимава уште од 15 години. Неговите почетоци биле во школските сали, улици и подруми полни со влага. Почнува активо да се занимава со боксот во Македонија, но наидува на затворени врати и неверувања во неговиот потенциjал за професионален боксер. Така разочаран од системот во […]

,,Sip and paint “, кога уметноста и забавата добиваат ново име

Macedonian Social е секогаш во тек со убавите трендови и уметноста. Затоа кога ќе се спојат виното и сликањето настанува ,,Sip and paint “, еден поинаков начин на доживување на уметноста, а во исто време и уживање во неа. Тоа е всушност сликање во групи каде што секој може да пие од омиленото вино а […]

Животно осигурувње ДА или НЕ ?

Кога размислувате за осигурување, прва асоцијација ви е авто одговорност, осигурување за домаќинството и т.н….. Но зарем Вие не сте на прво место, зарем не треба прво да го обезбедите вашиот живот и животот на вашите најблиски? Ако одговорот е дека немате пари за да се заштитите себе си и вашето семејство, размислете за цената […]

За прв пат одбележан 4ти Јули во дворот на црквата ,,Св. Кирил и Методиј”

На 4ти Јули 1776 година, 13те американски колонии гласале за осамостојување од Англија, момент што довел до формирње на Соединетите Американски Држави – САД. Официјално од 1941 година па до ден денес секоја година на 4ти Јули, празникот познат како ослободување на Америка, американците го слават овој историски момент со паради, скара, концерти, огномети и […]